Hogyan műküdik - Folyamat

A háztartások energiaigénye többnyire az alábbiakból tevődik össze:

  • villanyáram fogyasztás – a háztartás energia igényének mintegy 30-40 %-át teszi ki, ez egyszerűen megbecsülhető: az elmúlt háromévi villanyfogyasztás többnyire hűen tükrözi a háztartás energia fogyasztási szokásait.
  • fűtés – a háztartás energia fogyasztásának mintegy 60 %-át teszi ki, ennek megbecsülésében segítségünkre lehet az elhasznált gázmennyiség (elmúlt háromévi gázfogyasztás) illetve az egyéb fűtőanyagok (fa, szén stb.) költsége, valamint az ingatlan számított hővesztesége, amit valamilyen formában pótolni kell a fűtési szezon alatt.

A fenti energia igények kiszámításán túl energetikai szakemberrel felmérjük a kérdéses ingatlant: vizsgáljuk a falszerkezeteket, nyílászárókat, födém szigeteltségét, padozatok hőveszteségeit. Szintén szakemberek segítségével felmérjük a meglévő fűtési rendszer állapotát, hatékonyságát.

A fenti paraméterek segítségével pontosan megállapítható a teljes háztartás energia fogyasztása.

Energetikai szakembereink segítségével kiszámoljuk az ingatlan teljes hőveszteségét a leendő fűtési rendszer megtervezéséhez, a leendő beruházás előkészítésekor számításba vesszük a lehetséges energia megtakarítási lehetőségeket (födémszigetelés, nyílászáró csere, külső falszigetelés, fűtési rendszer korszerűsítése), ezzel csökkentve azt az energiát, amit meg kell termelnünk a leendő napelemes rendszerrel, így végső soron a beruházás összköltségét igyekszünk optimalizálni.

A következő lépés annak vizsgálata, hogy a meglévő fűtési rendszer hogyan alakítható át egy hatékony elektromos alapú fűtési rendszerré. Ennek a lehetősége ingatlanonként eltérő, valamint figyelembe vesszük a fogyasztók egyéni elvárásait és igényeit is.
Ma már számos lehetőség van a villamos energia hasznosítására a fűtési rendszerekben:
elektromos kazánok, ion kazánok, infra panelek, elektromos radiátorok, infra fűtő filmek, hőszivattyús rendszerek stb.
A feladat az, hogy egy adott, meglévő fűtési rendszerre optimális, és a felhasználói igényeknek leginkább megfelelő rendszer kerüljön megtervezésre és megépítésre.

Fontos feladat még a beruházás előtt az ingatlan elektromos hálózatának szakember általi vizsgálata. Szakembereink vizsgálják a ház belső elektromos hálózatának állapotát, esetleges korszerűsítésének lehetőségeit és annak várható költségeit, az áramszolgáltató részéről várható előírásokat és az ezzel kapcsolatos esetleges hálózatfejlesztési költségeket.

A fenti adatok és a felhasználói igények pontos felmérése után elkészítjük a beruházás költségvetését, alternatív lehetőségeket adva az esetleges energia megtakarításokra (szigetelések, nyílászáró cserék, födémszigetelés stb.), a kiépítendő napelemes rendszer méretére, az esetleges elektromos hálózattal kapcsolatos kivitelezésekre és a meglévő fűtési rendszer átalakítására. Elkészíttetjük az elektromos hálózat gépészeti tervét a szolgáltató igényének megfelelően.

Amennyiben az ügyfelünk igényli, a beruházáshoz szükséges anyagi finanszírozás megteremtésében is segítségére vagyunk. A pénzügyi piacon elérhető lehető legoptimálisabb feltételekkel, akár 30 %-os állami támogatással, forint alapú, fix törlesztő részletű beruházási hitelek állnak ügyfeleink rendelkezésére. Ha hitelfelvételre kerül sor, a cél az, hogy a beruházás költségének törlesztő részlete ne haladja meg a háztartás jelenlegi „rezsi” költségét, így ennek törlesztése a későbbiekben se okozzon további költségeket a háztartásnak. Hitel igénybevétele esetén tulajdonképpen a villany- és gázszámlák helyett a törlesztő részleteket kell fizetni, de ennek leteltével a háztartás az eddigi „rezsiköltség” mértékével megegyező megtakarítására és energetikai függetlenségre tesz szert.
Az ügyfeleink minél tökéletesebb kényelme és kiszolgálása érdekében cégünk rendelkezik a megfelelő szakemberekkel: energetikusokból, elektromos- és gépésztervezőkből, villanyszerelő szakemberekből, gépészeti szakemberekből áll csapatunk. Partnereink folyamatosan figyelemmel kísérik a megjelenő pályázatokat, hogy ezzel is segíthessük ügyfeleinket.

Keressen minket és kérje segítünk megtalálni Önnek a legoptimálisabb megoldást!