Megoldásaink - Fűtési rendszerek - Infrapanel

Az infrapanelről infrafűtés vagy infra fűtőlap néven is lehet hallani. Egy tábla alakú fűtőtestről van szó, amely infra sugárzás révén melegíti fel a szilárd testeket. A felmelegített testek pedig a körülöttük lévő levegőt melegítik. Kiváló élettani hatása van, hiszen az ember számára ősidők óta ismert módon melegíti a testet.

A hagyományos fűtési rendszerek először a levegőt melegítik fel, ez egy rosszabb szigetelés esetén nem hatékony, mert a meleg levegő gyorsan kiáramlik a lakásból.

HOGYAN HASZNÁLJUK?

Érdemes plafonra szerelni az ideális komfortérzet eléréséhez, akár álmennyezetbe is szerelhető. A fűtő oldalon maximális a hő áramlása, az ellenkező oldalon minimális, a benne lévő hőszigetelő réteg révén. Az infrapanel közelében melegebbet fogunk érezni, mint amilyen egyébként a levegő hőmérséklete. Kisebb helyiségek fűtése esetén szerelhetjük a falra is.

150-től 600 Wattig különböző teljesítményű infrapaneleket lehet beszerezni.

Lábfűtésre a legkisebbet, a 150 Watt teljesítményűt ajánljuk, de egy 200 Wattos már galériás lakásokba is megfelelő, a 650 Wattos pedig akár 3 méternél magasabb helyiségeket is felfűt. Tudni kell, hogy egy normál belmagasságú lakásban nem érjük el az ideális hőérzetet egy 200 Wattos infrapanellel.

ÜZEMELTETÉS

A termosztátok érzékelik, ha a levegő eléri a beállított hőmérsékletet, és a panelek kikapcsolnak. Egy adott helyiségen belül hideg illetve meleg zónák is kialakíthatóak. Az infrapanelek 90 C°-ra melegednek fel, de ez változhat, teljesítményüktől függően.

ELŐNYEI

Infrapanel használatával úgy érezhetjük, mintha a Nap melegítene, ugyanis a Naphoz hasonlóan infravörös sugarakkal melegít. Mindenki ismeri az érzést, amikor télen a mínusz fokok ellenére úgy érezzük, hogy kellemes az idő, mert melegen süt a nap, és még a kabátot is levennénk legszívesebben.

Az infrapanel először a helyiségben lévő szilárd testeket melegíti fel, ezután melegszik a levegő, ahogyan az infrasugarak továbbverődnek a szilárd testekről. Az infrapanel használatával tehát nem kavarodik fel a házipor, mint a hagyományos fűtőtestek esetében. Így ideális megoldás lehet asztmás vagy szénanáthás családtag esetén. Nem szárítják a levegőt sem, szagtalan és hangtalan fűtőtestek.

További előnye, hogy éghető felületeken is elhelyezhető, nem tűzveszélyes, mivel csak egy irányba sugároz, és a hátoldalán olyan tükröző felület van, amely visszaveri a sugarakat. Pozitív tulajdonsága még, hogy gyorsan és egyszerűen kiépíthető, nem szükséges kéményrendszer kialakítása.

Kérdésével forduljon bizalommal hozzánk, segítünk!